Kjell Ola Dahls bok nummer 2 fikk tittelen Seksognitti – en fortelling

Boka ble første gang utgitt i 1994


Pasted Graphic 1

SEKSOGNITTI

Romanen Seksognitti handler om Bendik Fleming som slipper ut av fengsel i Moss. Før han hopper på toget til Oslo, stikker han innom en pub og tar en halvliter. Bendik har bestemt seg for å kjøre en helt straight linje fra nå. Han skal tilbringe mye tid med sin lille datter og han skal i alle fall ikke gjøre noe galt.

Bendik står overfor de samme problemene som eks-fanger til enhver tid står overfor: Ingen penger, ikke noen jobb å gå tilbake til, ikke noe sikkerhetsnett i form av gode venner. Når han på pubben møter en fyr som tilbyr en jobb, kan han ikke bare si nei – synes han. Noen som har hørt den før? En siste jobb bare – for etter den skal alt være rosenrødt og riktig.

Bendiks oppdrag blir å kjøre en trailer lastet med sprit fra København til – ukjent adresse i Moss. Han tror det skal gå fort unna. Men trøbbelet har allerede startet. Han vet det bare ikke.

Seksognitti er utgitt i diverse pocketutgaver. Boken er oversatt til Fransk av Francine Girard og Nils Ahl.


Pasted Graphic

MINIATYREN
Miniatyren er en romanen om Axel Horgens virvlende mareritt som starter en dag under OL på Lillehammer. Horgen jobber som politietterforsker i Kripos. En kveld møter han en kvinne – Kristina – og fascineres av henne. Noen måneder senere får han en sen kveld besøk av en journalistvenn som ber ham ta vare på en pakke.

Axel dytter pakken inn i skapet. Litt senere hentes han ut til et åsted for en drap, langs toglinja utenfor Oslo. Den drepte er hans gamle venn  – skutt med en pil gjennom halsen. Hvem har utført drapet?

Merkelige ting skjer. Axel blir suspendert fra jobben uten å få vite hvorfor. Snart får ha merke at han er politiets hovedmistenkte i saken. Han må fri seg fra mistankene. Løsningen er å selv etterforske saken. Hvorfor ikke? Han har mistet jobben og står ikke i gjeld til noen.

Undersøkelsene fører ham tilbake til Kristina – og til en naturist med forkjærlighet for bueskyting. Men det heteste sporet knytter seg til Gustav Vigelands kunst.

MINIATYREN er en klassisk noir, en tour de force om begjær, om besettelser, om kunst og konspirasjon.

Miniatyren utkom første gang i 1996. Miniatyren var Kjell Ola Dahls tredje romanutgivelse.siste
SISTE SKYGGE AV TVIL
I romanen Siste skygge av tvil bytter Kodahl igjen side. John Hammersten er en fortbryter. Eller er han en forbryter? Han slipper i alle fall ut fra fengselet – etter å ha sonet tre år for en forbrytelse han selv påstår han ikke har begått.

Det første han gjør er å lete etter sin gamle venn Abel Raag. Det fører ham til Grethe Lindeman, som Abel var sammen med før forbrytelsen skjedde. Hun kan ikke hjelpe Hammersten, som reiser tilbake til sin gamle leilighet på Ola Narr. Den kvelden får han noen undelrige telefonsamtaler og utenfor spaner politimannen som i sin tid arresterte ham.

Neste dag fortsetter John Hammersten søket etter Raag. Han oppsøker flere tidligere bekjente og hendelsene tetner til. Det som startet med en uoppklart forbrytelse utarter til drap. Er Hammersten skyldig? Den eneste som kan bevise hans uskyld er ham selv.

Siste skygge av tvil er igjen en klassisk noir fortelling fra Kohals hånd, en roman om søk etter sannhet, fortellingens relasjon til sannhet og løgn, en bok om besettelser og ikke minst om sterke karakterer.

letzer
Siste skygge av tvil kom ut i Norge første gang i 1998. Den ble oversatt til tysk av Thorsten Alms og utkom her første gang i 2003. Siden har romanen utkommet i Norge og i Tyskland flere ganger.

Siste skygge av tvil ble utgitt i Gyldendals verk Kjell Ola Dahls beste i 2007.

Siste skygge av tvil ble i 2009 kåret til en av Norges 25 beste kriminalromaner gjennom tidene av avisen Dagbladet.

Siste skygge av tvil er blitt dramatisert for NRK radioteateret av Jan Faller.